Amenzi la Bilca pentru depozitări necontrolate de deșeuri și poluare accidentată


Intră acum și în grupul de

Comisarii de mediu suceveni au fost sesizați privind depozitări neconforme de deșeuri în mai multe locații pe teritoriul administrativ al comunei Bilca, iar joi a fost efectuat un control de către comisari ai G.N.M.-C.J. Suceava.

Cu toate că s-au demarat activități de salubrizare de către autoritatea administrației publice locale, la fața locului s-au constatat depozitări neconforme de deșeuri, astfel: pe amplasamentul fostului depozit de deșeuri al comunei, din apropierea străzii Traian Brăileanu, precum și în zona denumită „Cireșica” (MHC Bilca 2), pe malul stâng al canalului/cursului de apă dintre microhidrocentrale.

Garda de Mediu Suceava arată că s-au luat măsuri imediate de remediere, în sensul că s-a solicitat operatorului de salubrizare contractat pentru ridicarea și transportul deșeurilor în vederea eliminării la depozitul ecologic aparținând CMID Moara (un prim transport de deșeuri s-a realizat chiar în ziua controlului).

Prin actul de control încheiat s-au trasat măsuri ferme cu termene de realizare în vederea salubrizării zonelor afectate de depozitări neconforme de deșeuri, concomitent cu ridicarea și predarea deșeurilor operatorului de salubrizare contractat în vederea valorificării/eliminării legale a acestora.

Totodată, pentru faptul că nu a luat măsuri de prevenire a poluării accidentale a mediului prin depozitări necontrolate de deșeuri, reprezentantul legal al unității administrativ-teritoriale în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în baza legislației specifice în vigoare, arată sursa citată.


Intră acum și în grupul de