Managerul SCJU Suceava, dr. Alexandru Calancea: Peste 30 de vieți au fost salvate la SCJU Suceava în decurs de trei luni prin implantarea de stimulatoare cardiace


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, vineri, că investiția de aproximativ 600.000 euro a Consiliului Județean Suceava în Laboratorul de Stimulatoare Cardiace din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava își dovedește importanța, până în prezent fiind salvate peste 30 de vieți omenești.

El a spus că activitatea Laboratorului de Stimulatoare din cadrul secției de Cardiologie a fost inițiată la data de 25 octombrie 2023, iar până în prezent s-au implantat 34 de stimulatoare cardiace, proceduri efectuate atât în regim de urgență, cât și la pacienți internați prin programare.

În prezent, în cadrul laboratorului activează doi medici, respectiv dr. Ciprian Mitric și dr. Paul Mihai Boarescu și asistenta medicală Lăcrămioara Blanariu.

Dr. Calancea a menționat că din luna ianuarie 2024, s-a inițiat și activitatea de control a stimulatoarelor cardiace în regim ambulatoriu.

El a spus că, în prezent, costurile acestor proceduri sunt asigurate în întregime din fondurile proprii ale spitalului, făcându-se toate eforturile pentru includerea în Programul Național de Sănătate pentru implantul stimulatoarelor cardiace.

Mai mult, în planul de dezvoltare al Compartimentului de Cardiologie Intervențională se află și înființarea unui Laborator de Ablații Cardiace pentru tratamentul modern al tulburărilor de ritm cardiac.

„Prin investițiile majore ale Consiliului Județean, Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava ține pasul cu dezvoltarea rapidă a medicinei moderne, răspunde prompt tuturor cerințelor pacienților, oferindu-le un act medical de înaltă calitate”, a declarat dr. Alexandru Calancea.


Intră acum și în grupul de