Incendiul izbucnit la o pensiune din Mălini a fost lichidat. Focul a pornit de la un cablu electric defect


Intră acum și în grupul de

Incendiul care a izbucnit, sâmbătă la prânz, la o pensiune din Mălini a fost lichidat după o intervenție de patru ore a pompierilor suceveni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, flăcările au izbucnit în zona camerei tehnice, amplasată între cele două clădiri de cazare, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect.

El a arătat că incendiul a fost anunțat cu întârziere în condițiile în care pensiunea era închisă, focul fiind văzut de o persoană care se afla în zona pârtiei de schi din localitate.

Maior Alin Găleată a arătat că inspectorii de specialitate ai ISU Suceava au închis pensiunea în 30 decembrie 2023, care nu avea autorizație de securitate la incendiu, deoarece nu se respecta corelarea gradului de rezistență la foc cu numărul de niveluri supraterane maxim admise – clădiri cu gradul de rezistență V (cinci) la foc, construite pe trei niveluri supraterane – parter, etaj și mansardă.

El a precizat că, mai precis, planșeele de peste parter, etaj și mansardă erau construite din lemn, la fel ca și scara de evacuare a utilizatorilor (tot din lemn), constatându-se astfel încălcarea gravă a cerinței securitate la incendiu.

Inspectorii ISU Suceava au amendat pe proprietarii obiectivului turistic cu 100.000 de lei, iar ca sancțiune complementară, a fost oprită funcţionarea ori utilizarea construcţiilor sau amenajărilor.

La fața locului au intervenit pompierii militari și civili cu 9 autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.


Intră acum și în grupul de