Prof. univ. dr. Mihai Dimian este noul rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava


Intră acum și în grupul de

Prof. univ. dr. Mihai Dimian a fost ales, joi, în funcția de rector al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava în urma alegerilor la care au participat 89,28% din cei 420 de alegători.

El a fost singurul candidat pentru postul de rector al USV și a obținut 90,13% din voturile exprimate, potrivit unor surse din comisia de numărare a voturilor.

Fostul rector, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, nu a mai candidat pentru un nou mandat.

Mihai Dimian a fost prorector al USV începând cu anul 2012, iar în cursul anului 2018 a fost rector interimar al USV pe perioada mandatului de ministru al Educației al lui Valentin Popa.

Totodată, noul rector al USV este și Cetățean de onoare al Sucevei pentru merite științifice și profesionale, atragerea de investiții IT&C în Suceava.

Mihai Dimian s-a pronunțat în mai multe rânduri pentru depolitizarea învățământului.

„Universitatea trebuie să fie, prin definiție, un loc al libertății de gândire și de exprimare și, drept urmare, orice intenție de politizare a universității (chiar dacă poate aduce beneficii pe termen scurt) distruge însăși ideea de universitate. Pe de altă parte, tocmai această libertate de gândire și acțiune oferă posibilitatea reprezentării tuturor doctrinelor politice și civice într-o universitate și, implicit, reprezentanți în toate partidele politice”, scria în urmă cu patru ani actualul rector al USV, Mihai Dimian.


Intră acum și în grupul de