Poliția Suceava intensifică acțiunile pentru siguranța rutieră după ce au fost identificate mai multe cazuri de șoferi care au condus sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a transmis, sâmbătă, un mesaj ferm către șoferii care încalcă legislația și pun în pericol viața celorlalți participanți la trafic solicitând șoferilor să nu consume alcool sau droguri și să se urce apoi la volan.

În acest weekend polițiștii acționează pentru prevenirea accidentelor rutiere, iar echipajele de poliție, suplimentate în această perioadă, folosesc toate mijloacele de testare a alcoolemiei și a prezenței substanțelor interzise, pentru a asigura că drumurile rămân sigure pentru toți participanții.

Cu toate acestea, în ciuda măsurilor luate, în ultimele două zile au fost identificate numeroase cazuri de șoferi care au condus sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. Poliția a intervenit prompt în aceste situații, evitând astfel potențiale tragedii.

Unul dintre aceste cazuri a avut loc în data de 23.02.2024, când polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni au oprit pentru control un autoturism care se deplasa sinuos pe strada Calea Burdujeni. Șoferul, un bărbat de 33 de ani, a fost testat pozitiv cu un nivel de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost identificat că posedă permisul de conducere suspendat.

Tot în aceeași zi, la ora 15:40, un alt caz similar a fost înregistrat de polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Fălticeni, care au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat de 54 de ani, cu un nivel de alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Într-un alt caz există și suspiciuni de consum de substanțe psihoactive. Astfel, la ora 20:40, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei au procedat la testarea unui șofer cu aparatul drugtest, existând indicii cu privire la prezența cocainei. Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a situației.


Intră acum și în grupul de