Ion Lungu speră ca anul acesta sucevenii nu se vor uita din balcoane cum dă el cu mătura și se vor implica în curățenia orașului


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că de luni începe programul de curățenie de primăvară și și-a exprimat speranța că sucevenii se vor implica alături de autorități și nu doar îl vor încuraja de la balcoane să măture.

„Începând cu 4 martie demarăm programul de curățenie în oraș „Toți pentru curățenia orașului” cum se face de 20 de ani. Și în acest an voi participa la această campanie de curățenie care este împărțită în trei etape”, a spus Ion Lungu.

Primarul a arătat că prima etapă, 4-15 martie, va cuprinde salubrizarea arterelor principale de circulație în municipiu.

A doua etapă, 18 martie-12 aprilie, are în vedere lucrul în cadrul asociațiilor de proprietari, împreună cu asociațiile de proprietari

„Fac un apel asociațiilor de proprietari să vină alături de primărie. Multe asociații de proprietari vin alături de primărie, reușim să facem curățenie pe spațiile verzi, în jurul blocurilor, pentru că, până la urmă, astăzi nu mai avem asociații de locatari, ci avem asociații de proprietari și fiecare proprietar trebuie să se implice și el într-un fel sau altul.

Eu am experiența anilor trecuți când eu merg și n-am niciun fel de jenă să mătur, să dau cu lopata, și oamenii mă salută: ”Ce faceți dom primar? Ați venit la curățenie?” , iar ei stau și se uită de la balcon în loc să vină să pună mâna și ei. Sper ca anul acesta să nu mai fie așa”, a spus Lungu.

Primarul a precizat că această campanie va continua în perioada 13 aprilie-3 mai când se va face curățenie în jurul locașurilor de cult, la locurile de joacă și zone de agrement.

„Avem timp la dispoziție să facem curățenie așa cum trebuie”, a spus Lungu care speră să nu se repete situația de anul trecut când la începutul lunii aprilie a fost un episod de iarnă.


Intră acum și în grupul de