Dan Ionuț Adomniței (AJPIS Suceava): Beneficiile de asistență socială cresc cu 10,4% în urma ajustării Indicatorului Social de Referință (ISR)


Intră acum și în grupul de

Începând cu 1 martie 2024, beneficiile de asistență socială vor fi majorate în conformitate cu creșterea cu 10,4% a Indicatorului Social de Referință (ISR). Acest lucru va duce la o creștere semnificativă a cuantumurilor, având un impact pozitiv asupra beneficiarilor din întreaga regiune, a declarat, marți, directorul executiv al AJPIS Suceava, Dan Ionuț Adomniței.

Conform noilor modificări, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava a anunțat următoarele majorări:

  • Indemnizația minimă pentru creșterea copilului va crește de la 1.496 lei la 1.651 lei.
  • Indemnizațiile pentru persoanele cu dizabilități vor crește considerabil, de la 599 lei la 662 lei pentru handicap grav, de la 449 lei la 496 lei pentru handicap accentuat și de la 72 lei la 80 lei pentru handicap mediu, atât pentru adulți, cât și pentru copii.
  • Indemnizația lunară de acomodare pentru adopția unui copil va crește de la 2.034 lei la 2.245 lei, iar indemnizația de sprijin va crește de la 718 lei la 793 lei.
  • Indemnizația lunară pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecție socială și urmează cursuri de învățământ sau se angajează va crește de la 2.871 lei la 3.170 lei.
  • Ajutorul lunar nerambursabil pentru refugiați va crește de la 646 lei la 714 lei.
  • Venitul minim de incluziune (VMI) va fi majorat, cu creșteri în funcție de categoria beneficiarilor, ajungând până la 504 lei pentru persoanele vârstnice peste 65 de ani și 879 lei pentru familiile cu copii.
  • Alte beneficii, cum ar fi alocația lunară de plasament și indemnizația de sprijin, vor fi majorate semnificativ.

Plata acestor beneficii pentru luna martie 2024 va fi efectuată în luna aprilie 2024, cu excepția alocației lunare de plasament majorată, care va fi plătită în luna martie 2024. Aceste modificări vor aduce un sprijin semnificativ pentru cei în nevoie și vor contribui la îmbunătățirea calității vieții pentru numeroase familii și persoane defavorizate, a precizat Dan Ionuț Adomniței.


Intră acum și în grupul de