Garda de Mediu Suceava a luat măsuri ferme în cazul gropii ilegale de gunoi de la Mironu semnalată de News Bucovina


Intră acum și în grupul de

În urma difuzării unui material video pe pagina de Facebook NewsBucovina în data de 7 martie 2024, care evidenția problema abandonării de deșeuri reciclabile în amestec cu deșeuri menajere în comuna Valea Moldovei, reprezentanții Comisariatul Județean Suceava al Gărzii Naționale de Mediu au intervenit rapid pentru a verifica situația în teren.

Astăzi, pe 8 martie 2024, echipele de control au confirmat veridicitatea aspectelor prezentate în materialul video. În consecință, au fost luate măsuri ferme împotriva acestor practici dăunătoare mediului înconjurător.

S-a aplicat o sancțiune contravențională conform prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 21/2002, pentru neglijența și neadoptarea măsurilor necesare în prevenirea poluării mediului prin depozitarea necontrolată a deșeurilor în zona cunoscută sub denumirea de „La Fântânița”, situată în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei.

În plus față de sancțiunile aplicate, au fost stabilite și măsuri cu termene de realizare, având ca scop remedierea deficiențelor constatate și asigurarea unei gestionări corecte a deșeurilor în această zonă.


Intră acum și în grupul de