Amplă acțiune a Poliției Suceava: Peste 40 de permise de conducere au fost reținute și aplicate 475 de amenzi în valoare de aproximativ 280.000 lei


Intră acum și în grupul de

Peste 40 de permise de conducere au fost reținute și 475 de amenzi în valoare de aproximativ 280.000 lei au fost aplicate de polițiștii suceveni în urma unei ample acțiuni desfășurate pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive în județul Suceava.

Astfel, pentru a reduce numărul și consecințele accidentelor rutiere grave, poliția din Suceava a desfășurat în ultimele două zile acțiuni punctuale în zonele cu risc rutier ridicat. Astfel, peste 400 de șoferi au fost testați cu aparatele de depistare a alcoolului sau substanțelor interzise.

În urma acțiunii au fost aplicate 475 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 276.671 lei, au fost reținute 43 de permise de conducere și au fost ridicate 18 certificate de înmatriculare. În plus, au fost constatate în flagrant 13 infracțiuni la regimul rutier.

Poliția Suceava a constatat în cadrul acțiunii că iresponsabilitatea unor șoferi continuă să fie o problemă majoră întrucât sunt numeroase situații în care conducătorii auto se urcă băuți la volan și pun în pericol siguranța rutieră.

Unul dintre incidentele recente a avut loc în noaptea de 09/10 martie 2024, când polițiștii din Rădăuți au oprit un autoturism care circula fără luminile de întâlnire. Șoferul, un bărbat de 31 de ani, a fost testat și a prezentat o alcoolemie de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit un dosar penal în acest caz.

Într-un alt caz un tânăr de 20 de ani a provocat un accident și a fugit de la fața locului. Ulterior, a fost identificat și testat, prezentând o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Poliția reamintește tuturor șoferilor importanța respectării regulilor de circulație și a abținerii de la consumul de substanțe care pot afecta capacitatea de a conduce în siguranță.

Poliția Suceava reamintește că siguranța rutieră este responsabilitatea fiecărui participant la trafic, iar conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor reprezintă un risc major pentru toți cei aflați pe drumurile publice.


Intră acum și în grupul de