Șoferul din Preutești care a accidentat mortal o femeie și a fugit de la locul accidentului a fost arestat preventiv


Intră acum și în grupul de

Judecătoria Fălticeni a dispus, marți, arestarea preventivă a unui bărbat de 34 de ani din Preutești care a accidentat mortal o femeie, a fugit de la locul accidentului fiind ulterior blocat în trafic de polițiști.

Parchetul Fălticeni a anunțat că un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni a propus luarea măsurii arestării preventive faţă de bărbat, recidivist,  pentru săvârşirea infracţiunilor de  „ucidere din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” şi „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Potrivit sursei citate, s-a stabilit că la data de 09.03.2024, în jurul orei 19:35, având o alcoolemie peste limita legală respectiv de 2,33 g%0  ( proba I – ora 20:55)  şi de  2,20  g%0 (proba a II-a – ora 21:55),  a condus un autoturism pe drumurile publice din mediul rural, context în care a fost implicat într-un accident rutier soldat cu uciderea din culpă a unei persoane de sex feminin.

După producerea accidentului inculpatul a părăsit locul faptei la volanul autoturismului, acroşând un autovehicul parcat pe marginea drumului, fiind identificat şi blocat în trafic de organele de poliţie.

La data de 12.03.2024, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Fălticeni a admis propunerea procurorului şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 zile.


Intră acum și în grupul de