Intră acum și în grupul de
Un număr de 500 de detectoare de fum și de monoxid de carbon vor fi montate gratuit în gospodării ale populației din 15 localități sucevene.
La sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, a avut loc, luni, ședința de lucru ocazionată de desfășurarea la nivel național a campaniei „Detector pentru viață” în care s-a reiterat că un incendiu descoperit și raportat la timp poate fi gestionat mai eficient, ceea ce poate salva vieți și reduce pagubele materiale.
Astfel, autoritățile au subliniat importanța montării detectoarelor de fum, monoxid de carbon și a celor de gaz întrucât aceste dispozitive de avertizare pot face diferența în intervenția rapidă în cazul unui incident.
Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.
Campania Detector pentru viață își propune să evidențieze importanță montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz.
La activitatea moderată de inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, colonelul Costică Ghiață, au mai participat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, subprefectul Florin Sinescu, șeful Centrului operațiuni rețea, Ioan Țăran, și Coordonatorul echipei acces rețea, Gheorghe Lupeș, ambii de la DELGAZ GRID S.A. – Suceava.
Anterior, încă de la debutul campaniei la nivel național, în cadrul Săptămânii Protecției Civile 26 februarie – 4 martie, Centrul operațional al inspectoratului pentru situații de urgență sucevean a transmis adrese către 15 unități administrativ-teritoriale din județ, identificate ca fiind vulnerabile, și în care se vor monta detectoare de fum și de monoxid de carbon pentru populație.
Comunele Baia, Dărmănești, Dorna Candrenilor, Dumbrăveni, Fundu Moldovei, Grănicești, Mălini, Marginea, Moara, Poiana Stampei, Preutești, Șcheia, Vama, Vatra Moldoviței și Zamostea, au fost selectate pe baza datelor statistice privind numărul de incendii produse la gospodăriile particulare de pe raza administrativă a acestora.
Urmare a adreselor transmise de Centrul operațional, autoritățile publice locale au identificat deja locuințele care se încadrează în criteriile de acordare a detectoarelor.
Astfel, după finalizarea ședinței de lucru, a avut loc predarea-primirea detectoarelor de fum și de monoxid de carbon, de către personalul din subordinea celor cinci detașamente de intervenție din județ – Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, alături de reprezentanți ai DELGAZ GRID S.A. – Rețea Gaz Suceava.
Cele 375 detectoare de fum și cele 125 detectoare de monoxid carbon vor fi distribuite, chiar începând de luni, către locuințele din cele 15 comune identificate ca fiind vulnerabile.
Intră acum și în grupul de