Intră acum și în grupul de
La finele acestei luni, se va pune punct proiectului ISPA, de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canal şi a staţiei de epurare derulat în municipiul Suceava. Anunţul a fost făcut miercuri de primarul Ion Lungu, care a arătat că după trei ani în care s-a menţinut un ritm de lucru alert prin comandamente săptămânale unde s-au stabilit priorităţile şi modul de lucru, s-a reuşit ca proiectul ISPA să fie finalizat în 30 iunie.
„Am scos la capăt şi acest proiect”, a spus primarul, care a subliniat că încheierea acestui proiect la termenul stabilit este o performanţă, în condiţiile în care municipalitatea nu a avut cum să intervină pe lângă firmele constructoare întrucât acesta este un proiect pe fonduri de preaderare şi controlul aparţine unităţii de implementare a proiectului.
Lungu a arătat că a vizitat toate şantierele şi că au mai rămas de făcut lucrări minore pe componenta de alimentare cu apă, fiind încheiate lucrările la reţeaua de canalizare şi a staţiei de epurare.
Proiectul ISPA de la Suceava are o valoare de 52,7 milioane de euro, din care 33,4 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană, alte 12,5 milioane de euro asigurate de la Guvern, din care 4 milioane de euro de la Fondul Naţional de Preaderare, iar 6 milioane de euro au fost asigurate de municipalitate, în urma angajării unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW.
Prin acest proiect, care a început la sfârşitul anului 2007, s-a reabilitat şi modernizat reţeaua de apă pe o lungime de 34 de kilometri şi s-a făcut extinderea reţelei pe o lungime de 10 kilometri, s-a reabilitat canalizarea pe o lungime de 68 de kilometri şi extinderea acesteia pe o lungime de 10 kilometri precum şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate.
Intră acum și în grupul de