Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni și Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, câștigătorii etapei județene a concursului  „Cu viața mea apăr viața”


Intră acum și în grupul de

Etapa județeană a concursului tematic „Cu viața mea apăr viața” s-a desfășurat duminică, 19 mai, în Sala stadionului „Areni” din municipiul Suceava. Competiția, organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, a reunit elevi de la patru unități de învățământ din județ.

Participanții au reprezentat următoarele școli și licee: Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, Școala Gimnazială „Luca Gavril” Drăgușeni, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca și Colegiul Național „Spiru Haret” Suceava. Competiția a avut un caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, având ca scop dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile și adoptarea comportamentului adecvat în situații de urgență.

Clasamentul final a fost următorul:

  • Locul I la categoria școli gimnaziale: Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni
  • Locul I la categoria licee: Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca

Concursul a vizat mai multe obiective importante, printre care:

  • Dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar.
  • Cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre.
  • Adoptarea comportamentului adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul apariției unei situații de urgență sau dezastru.
  • Dezvoltarea atitudinii de solidaritate și implicare voluntară în acțiunile de prevenire și intervenție.

ISU Suceava felicită toți participanții pentru efortul depus și câștigătorii pentru rezultatele obținute, încurajând în continuare implicarea tinerilor în activitățile de protecție civilă și voluntariat.


Intră acum și în grupul de