Intră acum și în grupul de
Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat “Pelerin în Bucovina” presupune un pelerinaj care este structurat pe două componente, a declarat luni consilierul personal al preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, Neculai Barbă, care va parcurge distanţa Viena-Bucovina atât pe jos, cât şi cu bicicleta sau cu maşina.
Potrivit lui Barbă una dintre componentele pelerinajului va avea loc în perioada 15 iulie-23 iulie, când se desfăşoară pelerinajul pe traseul Viena-Bratislava-Budapesta-Gyor-Oradea-Cluj Napoca-Pasul Tihuţa-intrarea în judeţul Suceava, iar cea de-a doua componentă care se va derula până în 15 august priveşte traseele de pelerinaj din judeţul Suceava spre Mănăstirea Putna, Basilica Minor romano-catolică din Cacica şi Mănăstirea armeană Hagigadar din apropierea municipiului Suceava, toate aceste lăcaşuri serbând hramul cu ocazia Adormirii Maicii Domnului.
Consilierul personal al şefului administraţiei judeţene a arătat că în 15 iulie va pleca din Piaţa Sf. Ştefan din Viena, spre Bucovina, împreună cu o echipă tehnică cu care va întocmi şi o fişă a drumului de pelerinaj pentru cei care doresc să parcurgă pe jos, cu bicicleta sau maşina acest traseu.
Astfel, el va parcurge distanţa de la Viena la Budapesta prin Bratislava pe jos sau cu bicicleta pe malul Dunării pe un traseu de ciclism identificat în timpul documentării, urmând ca de la Budapesta până la Pasul Tihuţa traseul să fie parcurs cu bicicletele sau maşina. „Vom realiza o fişă tehnică a acestui traseu până în Bucovina pentru ca turiştii sau pelerinii să aibă toate informaţiile necesare, dacă vor să meargă pe jos, cu bicicleta, cu maşina în afara rutelor rapide, inclusiv unde să poată beneficia de cazare şi masă, sau ce obiective pot vizita”, a spus Barbă.
El a mai spus că, în acelaşi timp, sunt întocmite în prezent traseele de pelerinaj din judeţul Suceava cu pornire de la Casa Pelerinului din Gura Humorului.
Potrivit lui Barbă, spre Basilica Minor din Cacica vor fi trei trasee, unul pentru parcurgerea distanţei pe jos, unul pentru ciclişti şi unul pentru cei care vor să meargă cu maşina sau trenul.
Traseul de pelerinaj spre mănăstirea Putna va trece prin Mănăstirea Humorului, Poiana Micului şi apoi Suceviţa de unde se poate parcurge distanţa spre Putna pe jos pe un traseu montan, cu bicicleta sau cu maşina.
Spre Mănăstirea Hagigadar din apropierea Sucevei, traseul de pelerinaj trece prin Stupca, pe la casa memorială Ciprian Porumbescu şi apoi prin rezervaţia naturală Frumoasa. „Noi vom face pentru toate aceste trasee fişe tehnice şi le vom posta pe internet astfel încât cei care doresc să parcurgă acest traseu de pelerinaj să aibă toate informaţiile necesare, de la cazare la mănăstire la hoteluri de patru stele, de la venirea în Bucovina cu avionul până la parcurgerea distanţei pe jos sau cu bicicleta. Vrem să oferim toate informaţiile pentru ca turistul sau pelerinul să-şi construiască singur un proiect de vacanţă în Bucovina”, a spus Barbă.
El a subliniat că Bucovina poate oferi numeroase oportunităţi pentru turişti şi pelerini, aceştia având multe obiective pe care le pot vizita pe parcursul acestui pelerinaj.
Proiectul turistic european “Pelerin în Bucovina” va începe în 15 iulie, la Viena, în Piaţa “Sfântul Ştefan”, de unde un grup de ciclişti va pleca spre Bucovina cu destinaţia finală Putna, a anunţat, duminică, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.
Flutur a declarat că programul de promovare turistică a Bucovinei în Austria va începe în 14 iulie, când la Ambasada României de la Viena va fi organizată o dezbatere despre oportunităţi de investiţii în Bucovina şi oferta turistică, printre invitaţi fiind oameni de afaceri austrieci, dar şi operatori din turism. Totodată, vor fi prezentate şi oportunităţile de afaceri prin parteneriat public-privat.
Preşedintele CJ Suceava a precizat că în 15 iulie, în Piaţa “Sfântul Ştefan” din Viena, se va da startul proiectului european “Pelerin în Bucovina”, iar un grup de ciclişti va pleca spre Bucovina cu destinaţia finală Putna.
Flutur a mai spus că traseul va fi Viena-Brastislava-Budapesta, pe malul Dunării, iar intrarea în judeţul Suceava, prin Pasul Tihuţa, va fi în 23 iulie, când grupului de ciclişti i se vor alătura alţi ciclişti din Suceava, care vor continua traseul până la Putna.
Programul turistic iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi intitulat “Pelerin în Bucovina” presupune un pelerinaj în perioada 15 iulie – 15 august de la Viena în Bucovina, cu prilejul sărbătorii religioase Adormirea Maicii Domnului, fiind sprijinit şi de autorităţile austriece. Acest proiect a fost propus, în toamna anului 2008, la Suceava, de ambasadorul de la acea dată a Austriei în România, Martin Eichtinger, între timp fiind organizate mai multe întâlniri între autorităţi sucevene şi austriece pentru stabilirea în detaliu a acestui pelerinaj european.
Intră acum și în grupul de