Promovabilitatea la proba practică pentru permisul auto se menține la 36 la sută


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a analizat, marți, principalele rezultate ale activității Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V) Suceava.

În ceea ce privește activitățile legate de obținerea permisului auto, începând cu luna februarie 2024, sesiunile de examinare la proba practică s-au desfășurat și în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți. Această măsură a fost adoptată în urma solicitărilor venite din partea administrației publice locale și a instructorilor auto.

Totodată, au fost organizate sesiuni suplimentare de examinare pentru categoria B și în zilele de sâmbătă, oferind astfel candidaților mai multe oportunități de a susține examenul practic într-un an calendaristic.

În ciuda atenționărilor prefectului privind pregătirea cursanților, rata de promovabilitate la proba practică pentru permisul auto nu a cunoscut o creștere și s-a menținut la 36 la sută.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 24 mai 2024, la proba teoretică au fost examinați 10.464 de candidați, dintre care 4.516 au fost admiși și 5.448 au fost respinși.

 La proba practică, au fost examinați 9.312 de candidați, dintre care 3.868 au fost admiși și 5.444 au fost respinși.


Intră acum și în grupul de