Ansamblul de percuție „Fireworks Magazin” Suceava participă la cel mai mare concert de percuție din România


Intră acum și în grupul de

Muzicianul Zoli Tóth și Ansamblul de percuție Young Beats, parte a Programului Național Cantus Mundi,  prezintă evenimentul MEET THE BEATS – cel mai mare concert de percuție din România, susținut de 50 de artiști din 6 ansambluri rezidente în Suceava, Piatra Neamț, Brașov, Bacău și București. Evenimentul încheie cel mai mare turneu dedicat muzicii de percuție din istoria României, intitulat „Concert de percuție”.

Mult așteptatul concert MEET THE BEATS se desfășoară pe 28 mai, începând cu ora 19:00, la Sala Gloria din București. Locurile la eveniment au fost epuizate în primele două săptămâni de la anunțarea concertului.

Concertul MEET THE BEATS este susținut de Ansamblul de percuție Young Beats, parte a Programului Național Cantus Mundi, fondat de prof. coordonator Zoli Tóth, alături de Ansamblul de percuție al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț, condus de lect. univ. dr. Alexandru Veleșcu, Ansamblul de percuție Good Vibes București, parte a Programului Național Cantus Mundi, conducerea muzicală Bogdan Pop, Ansamblul de percuție „Versus” Brașov, conducerea muzicală prof. Adriana Cristina Puia, Ansamblul de percuție „Fireworks Magazin” Suceava, conducerea muzicală prof. Lucian Georgel Rusu și Ansamblul de percuție „Spirit” Bacău, conducerea muzicală prof. Mihai Bălan, prof. Liviu Țugui și prof. Alexandru Beldescu.

Concertul MEET THE BEATS este coordonat muzical de Zoli Tóth și face parte din ediția 2024 a amplului proiect cultural și educațional intitulat „Concert de percuție”, inițiat de lect. univ. dr. Alexandru Veleșcu de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, cu scopul de a promova atât studenții și elevii instituțiilor de învățământ vocațional, cât și genurile muzicale destinate ansamblurilor de percuție mai puțin cunoscute publicului larg din România. Pe scenă au fost peste 50 de artiști din 6 orașe. Turneul „Concert de percuție”, ediția 2024, s-a desfășurat în perioada 26 martie – 28 mai 2024 și a inclus evenimente în șase orașe din țară: Suceava, Piatra Neamț, Iași, Brașov, Bacău și București.

Turneul Național al ansamblului Young Beats alături de artistul și coordonatorul Zoli Tóth se înscrie în stagiunea artistică 2023-2024 a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamț. Proiectul „Concert de percuție” 2024 este organizat în parteneriat cu: Programul Național Cantus Mundi, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov, Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul de Artă „Octav Băncilă” Iași, Palatul Copiilor Suceava, Casa de Cultură a Studenților din Municipiul Suceava, Cercul Militar Brașov, Teatrul Municipal „Bacovia” Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Inspectoratul Școlar Județean Bacău.


Intră acum și în grupul de