VIDEO-FOTO//Acțiunea Jupiter: Polițiștii din Vatra Dornei au făcut percheziții în Cotești-Vrancea într-un dosar de contrabandă cu produse accizabile


Intră acum și în grupul de

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, miercuri, 29 mai 2024, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei au efectuat două percheziții, în județul Vrancea, în comuna Cotești.

Perchezițiile au fost efectuate în continuarea cercetărilor derulate într-un dosar penal privind contrabandă cu produse accizabile.

În urma perchezițiilor au fost descoperite 6 terminale mobile din care 4 având cartele SIM, o cartelă SIM nouă, 340 de litri de vin în două recipiente de 300 și 40 de litri, 50 de litri de țuică într-un singur recipient, un cazan de țuică de 100 de litri, din inox/cupru cu serpentină din cupru, 44 de canistre din plastic, goale și un autovehicul din anul 2018.

În acest caz a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra unui autovehicul, valoarea acestuia fiind estimată la 33.000 de lei, proprietatea persoanei cercetate, în vederea confiscării speciale și recuperării prejudiciului.

A doua autoutilitară descoperită în urma percheziției a fost lăsată în custodia persoanei cercetate.

În acest caz cercetările sunt continuate pentru stabilirea și probarea întregii activități infracționale.

Acest dosar penal s-a format ca urmare a faptului că la data de 20 martie 2024 un echipaj de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Suceava — Poliția municipiului Vatra Dornei — Compartimentul Rutier, a efectuat un control rutier pe D.N. 17, în comuna Poiana Stampei. Cu această ocazie, a fost oprit regulamentar un autovehicul marca Volkswagen, tip Transporter, care circula din direcția municipiului Bistrița către municipiul Vatra Dornei.

În urma verificărilor, s-a constatat că autovehiculul era condus de către o persoană care figura cu permisul de conducere anulat din data de 4 februarie 2022.

La verificarea interiorului autovehiculului, polițiștii au descoperit că acesta transporta disimulat, în interiorul mașinii, mai multe baxuri conținând pet-uri de 2 litri cu alcool etilic. În urma inventarierii s-a constatat că autovehiculul transporta 125 de baxuri, însumând 750 de pet-uri de plastic de 2 litri, totalizând 1.500 litri de alcool etilic. Bunurile au fost ridicate și introduse în Camera de corpuri delicte a Poliției municipiului Vatra Dornei, urmând a fi supuse unei expertize criminalistice fizico-chimice de către experți din cadrul I.N.E.C. — Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice Iași.

Valoarea prejudiciului cauzat, aferentă cantității de 1.500 litri de alcool rafinat cu o concentrație alcoolică de 96%, a fost estimată la aproximativ 135.000 lei, raportat la prețul de referință de 90 lei pe litru, incluzând accizele și TVA.

Dosarul este instrumentat de către organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Suceava — Poliția municipiului Vatra Dornei — Compartimentul Rutier, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei.


Intră acum și în grupul de