Premiu pentru studenta USV Camelia Loredana Săvinescu la Concursul de Traducere Literară din Limba Spaniolă „La voz a ti debida”


Intră acum și în grupul de

Studenta Camelia Loredana Săvinescu, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a obținut premiul al III-lea la Concursul național de traducere literară din limba spaniolă în limba română „La voz a ti debida”. Competiția, aflată la a șasea ediție, a fost organizată de Departamentul de Limbi și Literaturi Romanice, Clasice și Neogreacă din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, cu sprijinul Ambasadei Spaniei la București, al Institutului Cervantes din București și al revistei Observator cultural.

Ceremonia de premiere a avut loc vineri, 24 mai, la sediul Institutului Cervantes din București, unde câștigătorii și-au primit distincțiile pentru contribuțiile lor.

Camelia Loredana Săvinescu, studentă în anul al II-lea la specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura spaniolă din cadrul Facultății de Litere și Științe ale Comunicării a USV, a fost coordonată de asist. univ. dr. Lavinia Ienceanu.

Pentru acest premiu, Camelia a tradus poeziile „El infinito” de Leopoldo Lugones și „Nubes” de Carmen Martín Gaite, precum și un fragment din „La sinrazón” de Rosa Chacel, aducând în limba română opere ale unor scriitori spanioli și hispano-americani ai secolului XX, care nu fuseseră încă traduse.

Distincția obținută de Camelia Loredana Săvinescu reprezintă o recunoaștere a talentului și efortului depus de studenți în promovarea literaturii spaniole în România, dar reflectă și calitatea pregătirii oferite de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și implicarea profesorilor în formarea viitoarelor generații de traducători literari.


Intră acum și în grupul de