Alte două ordine provizorii de protecție emise la Siret și Vatra Dornei pentru agresiuni intrafamiliale


Intră acum și în grupul de

Poliția a emis încă două ordine provizorii de protecție pentru cazuri de violență intrafamilială, în urma unor incidente separate care au avut loc în orașul Siret și municipiul Vatra Dornei.

Primul incident: Siret

Pe 31 mai 2024, la ora 21:28, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin 112 de către o femeie despre faptul că ginerele său face scandal la domiciliu și i-a agresat fiica, în vârstă de 34 de ani. Polițiștii au stabilit că femeia de 34 de ani, mamă a trei copii, a fost amenințată de soțul său după ce acesta a consumat băuturi alcoolice. Deși nu a fost agresată fizic, polițiștii au considerat că există un risc iminent și au emis un ordin de protecție provizoriu. Ordinul impune agresorului să păstreze o distanță de 100 de metri față de victimă, fiind evacuat temporar din locuință. În acest caz, s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „violență în familie”.

Al doilea incident: Vatra Dornei

În dimineața zilei de 1 iunie 2024, la ora 01:55, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 de către un bărbat despre faptul că fiica sa a fost agresată de concubinul acesteia. Polițiștii au stabilit că femeia de 35 de ani, care locuiește împreună cu concubinul său de 37 de ani din martie 2023, a fost lovită în urma unui conflict izbucnit după consumul de alcool de către ambele persoane. Deși leziunile suferite nu au necesitat îngrijiri medicale, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile. Și în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru infracțiunea de „violență în familie”.

Poliția Județeană Suceava precizează că tratează cu seriozitate incidentele de violență domestică, intervenind prompt pentru a asigura protecția victimelor și pentru a lua măsurile legale necesare împotriva agresorilor.


Intră acum și în grupul de