Peste 150 de copii au sărbătorit Ziua Copilului prin sport și educație la Cupa Socială ”Bucurie prin mișcare”


Intră acum și în grupul de

Peste 150 de copii au participat la Cupa Socială ”Bucurie prin mișcare”, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Copilului, organizat de Poliție, Jandarmerie și Inspectoratul Școlar Suceava. Activitățile au inclus expoziții de tehnică de intervenție, jocuri interactive și ateliere de lucru, menite să promoveze siguranța și prevenirea violenței.

Evenimentul, desfășurat la Liceul cu Program Sportiv Suceava, a fost organizat de Asociația ”Euroactiv” și Oscar Cleaning, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu”. Copiii au avut ocazia să interacționeze cu autospecialele de serviciu și să învețe tehnici de autoapărare prezentate de polițiștii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale. Campania ”STOP violenței din mediul școlar prin artă și mișcare” a inclus activități de educație rutieră și siguranță online.

Competiția sportivă a cuprins mai multe categorii, elevii din Centrele de Servicii Sociale și din școlile din mediul rural bucurându-se de jocuri de fotbal. La final, echipele câștigătoare au fost premiate de prof. dr. Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct și de comisarul șef de poliție Ionuț Epureanu.

Clasamentul competiției a fost următorul:

Grupa Centrelor de Asistență Socială:

  • Locul I: Centrul de Servicii Sociale Fălticeni
  • Locul II: Centrul de Servicii Sociale Gura Humorului
  • Locul III: Asistență Maternală

Grupa unităților școlare – Gimnaziu:

  • Locul I: Școala Gimnazială Pătrăuți
  • Locul II: Școala Gimnazială nr.3 Vicovu de Sus

Grupa unităților școlare – Colegii Tehnice:

  • Locul I: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava
  • Locul II: Colegiul Tehnic ”Petru Mușat” Suceava
  • Locul III: Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava

Marele premiu a fost câștigat de elevii de la Pătrăuți, coordonați de prof. Ionela Coștiuc și voluntarul David Petriuc.

Evenimentul a beneficiat de sprijinul transportului gratuit asigurat de Inspectoratul de Jandarmi și a fost sponsorizat de diverse companii locale. Toți participanții au primit premii și gustări calde, contribuind la o zi plină de bucurie și mișcare.


Intră acum și în grupul de