Gheorghe Flutur: Celulă de criză la nivel județean pentru acordarea de sprijin partenerilor din Schwaben afectați de cele mai mari inundații din ultimul secol


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, duminică, înființarea unei celule de criză pentru a venit în sprijinul partenerilor germani din Schwaben afectați de cele mai mari inundații din ultimul secol.

Flutur a luat legătura cu omologul său, Martin Sailer, președintele Regiunii Schwaben, pentru a oferi sprijinul către regiunea parteneră ca urmare a efectelor inundațiilor din ultimele zile.

Potrivit informațiile din teren, în urma precipitațiilor care au început pe 30 mai și au culminat cu ploile torențiale din 1 iunie, s-au produs cele mai mari inundații din ultimul secol în regiunea Schwaben, afectând în special Gunzburg și partea de nord a Augsburgului.

Președintele Gheorghe Flutur a fost informat că acolo s-a declarat stare de urgență, transportul public de persoane a fost suspendat și se lucrează intens pentru intervenții.

Președintele Gheorghe Flutur l-a informat pe președintele Sailer că la nivelul Consiliului Județean Suceava s-a constituit o celulă de criză coordonată de vicepreședintele Niculai Barbă, și care este în contact cu alte instituții din județul Suceava și cu partenerii noștri din Regiunea Schwaben.

„ În cel mai scurt timp, vom decide concret cu ce putem să venim în sprijin. Suntem în alertă pentru a putea interveni prompt și să ne ajutăm partenerii”, a spus Flutur.

În sudul Germaniei, autoritățile au extins apelurile de evacuare din cauza creșterii nivelului râurilor, afectând grav districtul Augsburg, unde oamenii au fost nevoiți să-și părăsească locuințele. Serviciul Meteorologic German a menținut avertizarea maximă de furtună în mai multe districte bavareze. Deși nu s-au raportat daune majore ale proprietăților, serviciile de salvare au fost în acțiune constantă. Râurile au inundat străzi, pivnițe și pajiști, iar ministrul federal de interne a promis sprijin suplimentar.

În unele zone din Bavaria și Baden-Württemberg, râurile au ieșit din matcă, iar orașe precum Ulm și Neu-Ulm au evitat inundațiile extreme. În Diedorf, după ruperea a două diguri, s-au pregătit evacuări. Prim-ministrul Bavariei, Markus Söder, a avertizat că situația este gravă și va continua să se agraveze.

În Babenhausen, oamenii au fost salvați cu bărci, iar în Fischach, cu elicoptere.  Soldații Bundeswehr au fost desfășurați pentru a ajuta districtele afectate. Precipitațiile au fost extrem de abundente, cu peste 100 de litri pe metru pătrat în 24 de ore în unele zone.

Avertismente de vreme severă au fost emise pentru Bavaria și Baden-Württemberg, iar autoritățile au făcut apel la populație să fie precaută și să evite zonele inundate. Vremea a afectat transportul feroviar și rutier, provocând întreruperi și accidente.


Intră acum și în grupul de