Intră acum și în grupul de
Trecerea în nefiinţă a profesorului universitar doctor inginer Emanuel Diaconescu a trezit multiple sentimente de compătimire şi mulţumire spirituală către cel care a fost primul rector al Universităţii Suceava.
Una dintre persoanele asupra căreia decesul membrului Academiei Române a lăsat o amprentă puternică este şi viceprimarul Viorel Seredenciuc. Prezent la conferinţa de presă susţinută pe parcursul zilei de miercuri la sediul administraţiei publice locale, viceprimarul municipiului reşedinţă de judeţ şi-a exprimat regretul profund faţă de moartea celui care a fost şi va fi pentru totdeauna Emanuel Diaconescu.
În cadrul aceleaşi conferinţe de presă, adjunctul edilului şef al Sucevei a declarat că va propune în prima şedinţă de Consiliu Local ca una dintre arterele de circulaţie din municipiul reşedinţă de judeţ să poarte numele Emanuel Diaconescu.
Fostul şef al învăţământului superior sucevean, Emanuel Diaconescu, s-a stins din viaţă pe parcursul zilei de vineri, 08.07.2011, la vârsta de 67 de ani. Corpul neînsufleţit a fost depus iniţial la Universitatea Suceava, unitate pe care a păstorit-o atâţia ani, chiar în holul principal al clădirii A, pentru ca a doua zi în jurul prânzului să fie mutat la Biserica “Turnu Roşu” din municipiul reşedinţă de judeţ.
Profesorul universitar doctor inginer Emanuel Diaconescu a fost membru corespondent al Academiei Române, a întemeiat şcoala doctorală suceveană în Inginerie Mecanică şi a condus destinele universităţii sucevene timp de 14 ani.
În 2004, Emanuel Diaconescu a primit Ordinul Naţional „Serviciul Credincios în grad de mare cavaler”, titlu conferit de preşedintele României pentru merite deosebite în activitatea ştiinţifică şi didactică, şi pentru contribuţia avută la ridicarea prestigiului instituţiei de învăţământ superior.
Intră acum și în grupul de