Intră acum și în grupul de
O primă evaluare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, aflat sub conducerea prefectului Sorin Popescu, cu privire la pagubele lăsate în urmă de furtuna de sâmbătă, care s-a abătut asupra judeţului Suceava, indică pagube greu de imaginat.
O singură oră de ploi abundente, grindină şi vijelie a fost suficientă pentru ca mai multe localităţi din judeţul Suceava să arate ca după război.
Conform datelor puse la dispoziţie de Prefectura Suceava, cele mai afectate zone din judeţ au fost Adâncata, Dărmăneşti, Hînţeşti, Mitocu Dragomirnei, Grăniceşti, Milişăuţi şi Moldoviţa, dar şi în alte comune au fost semnalate probleme izolate.
Astfel, au fost smulse sau avariate acoperişurile a peste 350 de locuinţe particulare, iar 64 de anexe gospodăreşti au avut de suferit, fiind afectate totodată şi 4 unităţi şcolare, respectiv Grădiniţa Dărmăneşti, Şcoala cu clasele I-IV Slobozia, Şcoala I-VIII Romaneşti, Şcoala I-VIII Iacobeşti.
Potrivit bilanţului prezentat de Prefectura Suceava, pe raza judeţului rafalele puternice de vânt au rupt sau pur şi simplu a smuls din rădăcini circa 450 de arbori, 6 stâlpi de medie tensiune şi 11 stâlpi de joasă tensiune.
Nici infrastructura nu a scăpat, în urma furtunii de sâmbătă după-amiază fiind afectate două poduri, 21 de podeţe şi 74 de drumuri comunale, iar grindina a făcut ravagii distrugând recoltele pe o suprafaţă totală de peste 3.400 de hectare de teren.
Bilanţul pagubelor mai arată că peste 400 de consumatori casnici au rămas fără alimentare cu energie electrică, pentru remedierea situaţiei intervenind 28 de echipe operative ale E.On.
Totodată, Comitetele locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate, cât şi grupele operative din cadrul ISU Suceava, au intervenit pentru degajarea arborilor căzuţi pe drumurile publice, cât şi pentru reluarea tuturor activităţilor în condiţii normale.
Intră acum și în grupul de