Tânăr ucrainean fără permis depistat de polițiști circulând în Păltinoasa cu 86 km/h. Mama tânărului era pe bancheta din spate


Intră acum și în grupul de

Un tânăr ucrainean și mama acestuia sunt cercetați penal după ce primul a fost prins la volan fără permis, iar mama pentru că i-a încredințat mașina deși știa că nu are acest drept.

Potrivit anchetei, miercuri seara, la ora 19.37, polițiștii Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acționau pentru prevenirea accidentelor rutiere ca urmare a vitezei excesive pe DN2E, pe raza satului Păltinoasa, au depistat un autoturism VW Passat înmatriculat în Ucraina care se deplasa pe DN2E din direcția Păltinoasa spre Vârfu Dealului cu viteza de 86km/h (+36) înregistrată cu aparatul radar TRUCAM.

S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturimsului susmenționat, ocazie cu care a fost identificat conducătorul auto un tânăr de 19 ani, domiciliat în Cernăuți, acesta precizând că nu posedă permis de conducere.

Totodată, pe bancheta din spate a autoturismului era mama conducătorului auto, de 43 ani, tot din Cernăuți posesoare a permisului de conducere pentru categoriile A și B, valabil. 

Cu privire la cele constatate de către organele de poliție, atât conducătorul auto cât și mama acestuia, precizează faptul că miercuri,  în jurul orei 19.30, în timp ce se deplasau împreună cu autoturismul VW Passat, condus de femeie dinspre Gura Humorului spre Păltinoasa, când au ajuns la intersecția drumurilor DN17 cu DN2E, mama i-a încredințat autoturismul fiului său pentru a conduce în scop recreativ, aceasta urcându-se pe locurile din spate ale mașinii.

În acest caz s-a întocmit dosar penal privind infracţiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu posedă permis de conducere” și „încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de