IPS Calinic oferă îndrumare creștinilor care se confruntă cu promovarea politicilor LGBT la locul de muncă


Intră acum și în grupul de

Într-un răspuns recent adresat unui credincios îngrijorat de promovarea agresivă a politicilor LGBT în cadrul companiilor, IPS Calinic Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a oferit îndrumări clare privind modul în care un angajat creștin ar trebui să se poziționeze în astfel de situații.

Un angajat, identificat prin inițialele I.L., a întrebat despre atitudinea pe care ar trebui să o adopte un creștin atunci când lucrează într-o corporație ce promovează agresiv politicile LGBT, mai ales în contextul în care multe companii străine derulează campanii de promovare sau educare a angajaților pentru a obține un „Corporate Equality Index” mai mare.

„Aș dori o lămurire asupra unui subiect care este mai mult prezent în societatea occidentală, dar care își face simțită prezența și la noi, ce-i drept, mai mult la nivelul companiilor străine. După cum se poate observa în social media, luna aceasta este dedicată minorităților sexuale (LGBT, etc.). În acest context, mare parte a companiilor derulează campanii de promovare sau „educare” a angajaților (în mod ipocrit, pentru că scopul principal este acela de a obține un „Corporate Equality Index” cât mai mare, care să fie folosit ulterior în scopuri financiare). Întrebarea mea ar fi: cum ar trebui să se poziționeze un angajat creștin care lucrează într-o corporație care promovează agresiv astfel de politici? Cum ar trebui să răspundă acestui asalt?”, a întrebat angajatul.

Răspunsul IPS Calinic a fost direct și concis:„Comportați-vă ca un adevărat creștin, fără a face vreun compromis”.

Această îndrumare subliniază importanța menținerii valorilor creștine fără a ceda presiunilor exterioare, promovând astfel o conduită morală bazată pe credință și principii religioase.


Intră acum și în grupul de