Ion Lungu continuă să arunce cu banii sucevenilor și după ce a pierdut alegerile. Acum dă 100.000 de lei pentru bâlci și mici la grătar pe cărbuni


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava a aprobat, marți, să aloce suma de 100.000 de lei (20.000 de euro) pentru organizarea unor manifestări de Zilele Sucevei și în parcarea Iulius Mall, iar primarul Ion Lungu a argumentat că în parcarea acestui mall se vor putea face mici la grătar pe cărbuni, ceea ce în zona centrală nu este permis.

„Ca să păstrăm spiritul Sânzienelor avem o solicitare de la Iulius Mall să facem împreună o asociere cu ei să facem un parteneriat pentru a organiza și acolo zilele orașului, deci în două locații, în centrul orașului și la Iulius Mall. La Iulius Mall vor fi montate carusele pentru copii, jocuri pentru copii, o scenă, muzică populară și sigur că acolo se pot face și mici tradiționali, la cărbuni. Aici, în centru, așa cum se știe, doar la rulote. Eu zic că facem un lucru civilizat, iar cei care vor să mănânce mici făcuți la cărbune pot să meargă la Iulius Mall”, a explicat primarul.

Lungu a spus că în spiritul sărbătorii de Sânziene, „când lumea se dădea în carusele, iuj-uri cum erau pe vremuri” și că sunt multe solicitări în acest sens.

Pe de altă parte, consilierul local PSD Dan Ioan Cușnir i-a atras atenția primarului că municipalitatea are datorii mari.

„Chiar credeți că e necesar să cheltuie Primăria 100.000 de lei pentru un bâlci? E un eveniment privat, să-și facă Iulius Mall ce vor acolo, dar 100.000 de lei din bani publici pentru ce? Pentru mici pe cărbuni?”, a întrebat Cușnir.

Lungu a răspuns că e vorba de carusele pentru copii, iar Cușnir l-a atenționat că nu sunt gratuite și că părinții plătesc.

Lungu a mai spus că primăria are doar șapte milioane de euro datorii dintr-un buget de 100 de milioane de euro și consideră că sunt datorii normale.

El a explicat că în ceea ce privește grătarele cu cărbuni nu este de acord cu ele în zona centrală, iar cei care vor să mănânce mici tradiționali să meargă în parcarea Iulius Mall întrucât în centru se fac cu instalații moderne.

Lungu a mai spus că o cheltuială de 600.000 de lei pentru Zilele Sucevei nu e foarte mare și că sunt comune care cheltuie mai mult.

La rândul său, consilierul local PSD Gabriel Buciac a spus că primarul are o abordare total greșită pentru că banii publici alocați sunt pentru a aduce clienți unui mall din Suceava

Primarul i-a replicat că nu are dreptate pentru că trebuie văzut și câți bani plătește anual Iulius Mall municipalității.

Buciac a răspuns că la aceste manifestări Iulius Mall alocă parcarea, iar Primăria vine cu banii, fiind întrerupt de primar motiv pentru care consilierul local a constatat că nu are cu cine discuta pentru că nu-și poate expune punctul de vedere.


Intră acum și în grupul de