Vasile Tofan a fost desemnat înlocuitor de drept al președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur: E o chestiune de procedură și nu că aș pleca undeva


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan a fost desemnat, miercuri, înlocuitorul de drept al președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur în urma votului dat de consilierii județeni suceveni.

Flutur a explicat că desemnarea unui înlocuitor de drept al președintelui de consiliu județean este prevăzută de Codul Administrativ și că se putea face mai demult, dar că a făcut-o acum fără să existe însă vreo problemă în acest sens și nu că ar pleca el din funcție.

Consilierul județean PSD Cristian Macsim a spus că adoptarea acum a acestei hotărâri îi ridică semne de întrebare mai ales că nu vede că Gheorghe Flutur ar fi în imposibilitatea de a-și continua mandatul.

„Cred că este un pic forțată interpretarea Codului Administrativ care vorbește  de vacantarea funcției, ori văd că dumneavoastră sunteți bine, sănătos”, a spus Macsim.

Flutur a răspuns că, într-adevăr, este bine și sănătos.

„Eu sunt bine, sănătos, dar e o chestiune să fie acolo. Asta puteam să o fac la începutul mandatului și au făcut-o majoritatea colegilor din țară. Și la primării, unul dintre viceprimari este înlocuitorul de drept al primarului”, a explicat Flutur.

Secretarul general al județului, Petru Tanasă a explicat că sunt două situații în care președintele CJ poate fi înlocuit de un vicepreședinte, odată prin desemnarea unui înlocuitor de drept dintre vicepreședinți sau prin emiterea unei dispoziții pentru desemnarea unui vicepreședinte care să-i țină locul.

El a arătat că au fost situații în țară deosebite și că a fost nevoie de convocarea consiliului județean pentru desemnarea vicepreședintelui care să țină locul președintelui și că e bine să fie o hotărâre adoptată pentru a se preveni asemenea situații.


Intră acum și în grupul de