IPS Calinic, sesizat că ridicarea unei cruci gigant pe un loc de joacă a generat tensiuni între cetățenii unei comune sucevene și Biserică


Intră acum și în grupul de

O credincioasă dintr-o comună din județul Suceava, a adus în atenția Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, o situație tensionată din comunitatea sa, legată de un loc de joacă.

Ea arată că un grup de cetățeni a semnat două petiții pentru a păstra acel loc de joacă și pentru a obține spațiul respectiv cu titlu de folosință gratuită din partea Primăriei. Cu toate acestea, în ciuda petițiilor și semnăturilor adunate, a fost emisă o autorizație de construcție pentru o cruce gigant pe acel teren, fapt ce a provocat nemulțumiri în rândul locuitorilor.

Cetățeanca a relatat că ignorarea petițiilor și opiniilor vecinilor a creat tensiuni între cetățeni și Biserică, ducând la dezbinare și discordie în comunitate. În încercarea de a găsi sprijin și soluții pentru a restabili pacea și armonia, aceasta a solicitat ajutorul Înaltpreasfințitului Calinic.

În răspunsul său, IPS Calinic a transmis că sesizarea a fost trimisă spre cercetare protopopului de zonă și a mulțumit pentru informațiile oferite. Credincioasa a menționat că, dacă este necesar, poate trimite adeziunile la cele două petiții pentru a susține cauza locuitorilor.

Tensiunile dintre Primărie, Biserică și cetățenii comunei durează de peste cinci ani, iar locuitorii speră ca, prin intermediul arhiepiscopului, să se găsească o soluție care să aducă liniște și înțelegere în comunitate.


Intră acum și în grupul de