Lansarea Academiei Copiilor „Hristos-Bucuria” în Suceava: Un program inovativ pentru vacanța de vară


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin sectorul Media și Comunicare, lansează prima ediție a Academiei Copiilor „Hristos-Bucuria”. Acest program educațional, cultural-filantropic, catehetic și social pentru copii și tineret se va desfășura pe toată perioada vacanței de vară, sub egida parteneriatului Școală-Biserică.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Academia Copiilor „Hristos-Bucuria” reinterpretează activitățile tradiționale ale Școlilor de vară „Copii și părinți la Altar”. Programul urmărește aprofundarea cunoștințelor dobândite de elevi în timpul anului școlar prin învățare experiențială și colaborativă, dezvoltând competențe generale și specifice prevăzute de programele școlare și documentele-cadru ale Ministerului Educației.

Programul este destinat copiilor și tinerilor din școlile și parohiile județului Suceava, organizați în grupe omogene de vârstă și competențe.

Astfel, profesori de religie, preoți, profesori din diverse discipline și specialiști cu experiență în activități socio-educative vor organiza și desfășura proiecte proprii în cadrul programului.

Se vor desfășura activități comune care vor oferi cadrul pentru rugăciune și învățare în comun, facilitând schimbul intercultural.

Printre activitățile specifice care se vor desfășura menționăm: Liturghia copiilor, Privegherea copiilor, Sfântul Maslu pentru copii, Vizidom (vizite la domiciliul vârstnicilor), vizionări de filme cu mesaj duhovnicesc și ateliere catehetice și creative. În această ediție, vor fi incluse și activități sub egida anului omagial și cultural 2024, implicând părinții în cel puțin o activitate.

Moderatori și facilitatori ai învățării vor fi preoți, profesori de religie și din alte discipline, alături de specialiști cu experiență relevantă, vor coordona activitățile, fie individual, fie prin co-teaching (preot-profesor sau profesori de discipline diferite).

 Activitățile Academiei Copiilor „Hristos-Bucuria” se vor desfășura pe parcursul a 5-6 zile consecutive, după un calendar propriu fiecărei școli/parohii înscrise în program.

Cei interesați se pot înscrie prin transmiterea unui rezumat al proiectului propriu și a calendarului de desfășurare pe adresa coordonatorului de program, prof. Daniela Ceredeev, la [email protected].


Intră acum și în grupul de