Aproape 1000 de îmbolnăviri de rujeolă cu peste 560 de internări în județul Suceava de la începutul anului. DSP Suceava face din nou apel la vaccinare


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat, joi, că în primele 6 luni ale anului 2024, în județul Suceava au fost înregistrate 955 de cazuri confirmate de rujeolă. Distribuția lunară a cazurilor este următoarea: ianuarie – 8 cazuri, februarie – 12 cazuri, martie – 141 cazuri, aprilie – 289 cazuri, mai – 333 cazuri și iunie – 171 cazuri.

Dintre aceste 955 de cazuri, 561 (59%) au necesitat internare din cauza complicațiilor, printre care bronhopneumonie, insuficiență respiratorie, hepatită reactivă, sindrom diareic acut cu deshidratare secundară și encefalită.

Situația spitalizărilor la data de 20.06.2024:

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava: 26 de persoane internate (23 copii și 3 adulți).

Spitalul Municipal Rădăuți: 5 copii internați.

Spitalul Municipal Fălticeni: 2 copii și 1 adult internați.

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc: 4 copii internați.

Personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Suceava a desfășurat, în perioada 17.06.-19.06.2024, activități de informare, educare, comunicare și consiliere a populației în localitățile Vama și Pătrăuți, cu scopul de a crește gradul de acceptare a vaccinării.

Direcția de Sănătate Publică Suceava face un apel urgent la părinți pentru a-și vaccina copiii. Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă de protejare împotriva rujeolei. Vaccinarea nu doar că protejează individul, dar contribuie și la binele comunității prin obținerea imunității de grup, reducând astfel răspândirea bolilor.

„Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteți proteja copiii. În cazul în care un copil vaccinat va contracta un virus, sistemul lui imunitar va ști să reacționeze, să lupte împotriva infecțiilor și va fi pregătit să combată rapid și eficient boala. Prin vaccinare contribuiți, atât la binele propriului copil cât și la binele unei întregi comunități. Atunci când un număr mare de persoane se vaccinează, se obține imunitatea de grup, situație în care bolile nu se mai pot răspândi cu ușurință de la o persoană la alta”, a transmis DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de