Călugării și călugărițele din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților încurajați să urmeze liceul, iar cei cu bacalaureat se înscrie la facultate


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților încurajează călugării și călugărițele din mănăstiri să urmeze cursurile liceale sau cele teologice universitare.

Într-o informare către stareți sau starețe, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților solicită acestora să recomande pe monahii și monahiile care au diplomă de bacalaureat în vederea urmării studiilor universitare de teologie, iar pe monahii și monahiile care nu au studii liceale în vederea urmării seminarului teologic sau a liceului.

Informațiile exacte privind calendarul înscrierii și examenului se găsesc pe site-ul fiecărei facultăți de Teologie, precizează sursa citată.

Pentru a obține binecuvântarea Chiriarhală necesară înscrierii, au fost puse la dispoziția acestora cererea tip și lista actelor care trebuie depuse la Sectorul Educațional-Teologic din cadrul Centrului Eparhial Suceava.

„Vă rugăm să acordați cuvenita atenție continuării studiilor de către viețuitorii mănăstirilor”, se mai arată în informare.


Intră acum și în grupul de