Amenzi de 85.000 de lei pentru o firmă care deversa conținutul dintr-o fosă direct în apele unui pârâu din apropiere


Intră acum și în grupul de

În urma unei sesizări transmise la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava (GNM-CJ Suceava) privind evacuări ilegale de ape uzate menajere, în data de 20 iunie 2024, comisarii GNM-CJ Suceava, în colaborare cu reprezentanții Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, au efectuat un control comun la fața locului.

Controlul a relevat că un operator economic evacua ape uzate menajere fecaloide dintr-un compartiment al fosei de stocare printr-o conductă din PVC direct în apele unui pârâu din apropiere. De asemenea, s-a constatat că operatorul nu deținea autorizație de gospodărire a apelor necesară desfășurării activității sale.

Pentru evacuările ilegale de ape uzate menajere în pârâu, GNM-CJ Suceava a aplicat operatorului economic o amendă de 50.000 lei, conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2005 privind protecția mediului. În plus, pentru lipsa autorizației de gospodărire a apelor, SGA Suceava a impus o amendă de 35.000 lei, conform Legii apelor nr. 107/1996, cu completările și modificările ulterioare.


Intră acum și în grupul de