ARACIS menține acreditarea pentru programul de studii de licență Limba și Literatura Ucraineană de la USV


Intră acum și în grupul de

Recent, programul de studii de licență Limba și literatura ucraineană – Limba și literatura modernă (franceză/engleză) / Limba și literatura română, un program cu tradiție în oferta educațională a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a fost evaluat de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS). Evaluarea a confirmat calitatea activităților didactice, a bazei materiale și a cercetării științifice asociate acestui program, conducând la menținerea acreditării.

USV precizează că acest program de studii se numără printre cele trei programe de limbă ucraineană existente în România, alături de cele oferite de Universitatea din București și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Susținut de Ministerul Educației și de Uniunea Ucrainenilor din România, programul este destinat atât etnicilor ucraineni, cât și celor interesați de cultura și limba țării vecine. Cursurile sunt oferite la niveluri de începător și avansat, fiind completate de studiul unei limbi moderne (franceză/engleză) sau al limbii române.

Absolvenții acestui program au la dispoziție numeroase oportunități de angajare în diverse domenii, precum învățământul, companiile multinaționale și naționale, diplomația, poliția de frontieră, birourile de traduceri, radioul și televiziunea, editurile și altele.

În sesiunea de admitere din acest an, programului de studii Limba și literatura ucraineană – Limba și literatura modernă (franceză/engleză) / Limba și literatura română i-au fost repartizate 35 de locuri, dintre care 15 sunt fără taxă și 5 sunt destinate candidaților din categoria „români de pretutindeni”.


Intră acum și în grupul de