Gala Olimpicilor și premierea elevilor Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți la finalul anului școlar 2023-2024


Intră acum și în grupul de

Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a marcat, vineri,  încheierea anului școlar 2023-2024 printr-o festivitate tradițională desfășurată pe terenul de sport al liceului. Evenimentul a reunit profesorii, elevii, părinții și reprezentanții comunității locale, sub coordonarea echipei manageriale a colegiului, formată din directorul prof.dr. Adrian Nicolae Puiu și directorul adjunct prof.dr. Luminița Lăzărescu.

Printre invitați s-au numărat primarul Bogdan Loghin, consilierii locali Constantin Luchian și Nistor Tătar, reprezentantul părinților Sorin Albu, și reprezentanții forțelor de ordine: Carmen Bejenar din partea Poliției municipiului Rădăuți și locotenent colonel Cătălin Andronic, comandantul detașamentului de jandarmi din Rădăuți.

În cadrul festivității, cei 22 de elevi calificați la olimpiada națională au fost premiați cu diplome onorifice, iar cei 6 elevi care au obținut premii naționale au primit bijuterii personalizate oferite de firma Atlantis Gold, administrată de Constantin Luchian.

Un moment deosebit a fost premierea celor 24 de elevi din clasele V-VII și IX-XI care au încheiat anul școlar cu media 10. Aceștia au primit premiul „I.G. Sbiera”, constând într-o plachetă personalizată, diplomă de onoare, un număr al revistei „Muguri” și un voucher în valoare de 200 de lei oferit de compania Egger pentru achiziționarea de cărți din librăriile „Alexandria”.

Georgiana Solovăstru și Bianca Gheorghiu, eleve din clasa XI, au primit cheia succesului pentru performanțele lor excepționale, încheind fiecare an de liceu cu medii de 10. Discursurile lor emoționante au subliniat responsabilitatea pe care o implică recunoașterea eforturilor lor.

Conform datelor prezentate de directorul Adrian Nicolae Puiu, 44 de elevi au încheiat anul școlar cu media 10, 85 de elevi au primit Premiul I, 108 elevi Premiul al II-lea, 105 elevi Premiul al III-lea, iar 386 de elevi au primit Mențiuni. În total, 693 de elevi, reprezentând 77,25% din totalul elevilor liceului, au primit distincții.

La finalul ceremoniei, elevii și profesorii au făcut o fotografie de grup, ridicând diplomele obținute, simbolizând culorile drapelului național și statutul de Eco-Școală. Această activitate a reflectat eforturile comune ale elevilor, cadrelor didactice, părinților și comunității locale în obținerea performanțelor educaționale.

Pentru elevii din clasele IX-XI, urmează vacanța de vară, în timp ce absolvenții claselor a XII-a se pregătesc pentru examenul de bacalaureat. Cadrele didactice vor beneficia de o perioadă de odihnă și revigorare. Sfârșitul anului școlar este un moment de bilanț și reflecție, marcat de emoții și impresii valoroase, care evidențiază importanța educației la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”.


Intră acum și în grupul de