O masă de aer încărcată cu praf saharian va traversa România în următoarele trei zile


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a informat că în perioada 22 iunie ora 12 – 24 iunie ora 12, circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României. Depunerile de praf vor putea fi observate îndeosebi în zonele și în intervalele în care va ploua.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă, duminică și luni (22 – 24 iunie), masa de aer încărcată cu particule de praf saharian se va deplasa dinspre vest-nord-vest către est-sud-est, afectând în mod special regiunile sudice și sud-estice ale țării. Se recomandă cetățenilor să fie atenți la eventualele depuneri de praf, mai ales în timpul ploilor, când particulele pot fi mai vizibile și pot provoca disconfort respirator.

Din a doua parte a zilei de luni (24 iunie), masa de aer încărcată cu praf se va îndepărta treptat de teritoriul României, condițiile meteorologice revenind la normal.

Conform hărții de prognoză, evoluția masei de aer cu particule de praf poate fi observată cu o concentrație mai mare în zona României în data de 22 iunie, ora 18.

Autoritățile recomandă urmărirea actualizărilor meteorologice și luarea măsurilor necesare pentru protejarea sănătății, în special pentru persoanele cu probleme respiratorii.


Intră acum și în grupul de