VIDEO//Șofer lăsat fără permis 120 de zile și amendat cu 1980 de lei pentru că a depășit un autoturism oprit pentru a acorda prioritate la o trecere pentru pietoni


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au dispus sancționarea contravențională și suspendarea dreptului de a conduce vehicule pentru 120 zile față de un șofer care a pus în pericol siguranța rutieră efectuând o depășire neregulamentară și neacordând prioritate la trecerea pentru pietoni

News Bucovina a prezentat, vineri, imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de catre un șofer care a efectuat o manevră neregulamentară de depășire pe o stradă din municipiul Suceava, evitând în ultimul moment accidentarea unui minor pe o trecere de pietoni.

Gestul șoferului care a încălcat legislația rutieră a produs indignarea celorlalți participanți la trafic, generând totodată și un risc rutier sporit.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în acest caz polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către polițiștii rutieri s-a constatat faptul că la data de 21.06.2024, în jurul orei 09:20, un bărbat de 45 ani din Mitocu Dragomirnei, a condus autoturismul pe str. Gheorghe Doja din direcția Ițcani către Burdujeni, iar în proximitatea intersecției str. Gheorghe Doja cu str. Pictor Dumitru Dacian a efectuat manevra neregulamentară de depășire, pe trecerea pentru pietoni, a unui autoturism care era oprit pentru a acorda prioritate de trecere unui pieton.

De asemenea în timpul efectuării manevrei neregulamentare șoferul de 45 de ani nu a acordat prioritate de trecere pietonului minor angajat regulamentar în traversarea străzii prin loc permis semnalizat prin indicator si marcaj rutier, obligând pietonul să se oprească din traversare pentru a evita impactul.

Șoferul de 45 de ani a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute de art. 101 alin. 3 lit. G și 101 alin. 3 lit. E din OUG195/2002R cu amendă în cuantum de 1.980 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu a subliniat că în ultimii ani la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

„Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave. Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media. Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră”, a precizat acesta

El a făcut încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră.


Intră acum și în grupul de