Două case de locuit și mai multe anexe au ars într-un incendiu la Slătioara


Intră acum și în grupul de

Două case de locuit și mai multe clădiri anexe din aceeași gospodărie a ars duminică dimineața într-un incendiu la Slătioara izbucnit de la un scurtcircuit electric.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a spus că alarma s-a dat în jurul orei 4:00, iar la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la două case de locuit și la trei construcții anexe din aceeași gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăti.

Incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, iar construcțiile majoritare din lemn au favorizat dezvoltarea și propagarea cu rapiditate a flăcărilor, suprafața totală afectată fiind de aproximativ 520 de metri pătrați.

La fața locului au intervenit pompierii militari și civili cu șapte autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Alături de pompierii militari de la Detașamentul Fălticeni, au intervenit lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Râșca, Bogdănești, Cornu Luncii și Boroaia.

Incendiul a fost localizat în jurul orei 5:00, iar pompierii au lucrat circa patru ore pentru lichidarea ultimelor focare și pentru înlăturarea efectelor negative ale incendiului.

Prin intervenția lor pompierii au salvat o anexă din gospodăria afectată și o altă construcție de pe proprietatea învecinată.

Nu s-au înregistrat victime omenești, dar au căzut pradă incendiului în jur de 30 de păsări de curte.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit electric.


Intră acum și în grupul de