Un profesor de istorie din Udești va concura la Best Sniper Competition în Alpii Elvețieni


Intră acum și în grupul de

Amariei Iosif, un profesor de istorie din comuna Udești și membru al Sistemului Național de Apărare, se pregătește să participe la prestigiosul concurs internațional Best Sniper Competition, care va avea loc în perioada 4-7 iulie în zona Sion, Alpii elvețieni.

Anul trecut, Iosif a obținut medalia de aur la un concurs militar internațional desfășurat în Bruchsal, Germania, unde a primit titlul de trăgător de elită. Competiția din Elveția se anunță a fi extrem de provocatoare, cu probe variate și solicitante.

Printre probele la care va participa se numără tragerea la distanțe de 200, 400, 600, 800 și 1000 de metri, marșuri de 20-30 de kilometri cu echipament complet și armament SIG550, echipament de camuflaj și combat.

De asemenea, vor fi și probe de tragere tactică, tragere cu pistolul la distanțe de 15, 25, 50 și 75 de metri, tragere cu arcul la 25 de metri și cu praștia la 15 și 25 de metri. O probă de supraviețuire de 48 de ore în munți, patrulare și orientare în teren va pune la încercare abilitățile concurenților.

„Îmi doresc să reușesc și să termin acest concurs fără accidentări,” a declarat Iosif. „Înscrierea la acest concurs a fost posibilă datorită Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR), condusă de domnul General dr. Virgil Bălăceanu. Reprezint România și comuna mea natală cu mândrie oriunde merg.”

Participarea lui Amariei Iosif la Best Sniper Competition subliniază angajamentul și dedicarea sa în domeniul militar.


Intră acum și în grupul de