Flutur, rugăciune din Cetatea de Scaun a Sucevei pentru ca Republica Moldova și Ucraina să finalizeze demersurile de aderare la Uniunea Europeană


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, luni, după slujba de pomenire a domnitorilor Moldovei oficiată în Cetatea de Scaun a Sucevei că a ținut să fie prezent la acest moment întrucât a fost inițiator al acestei acțiuni.

Potrivit lui Flutur, colaboarea între Biserică, administrație și politică are câteva exemple care pot fi date, unul fiind Programul Ștefanian, pe care l-a inițiat în 2017, în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și care debutează în ziua de pomenire a Sf. Ioan cel Nou de la Suceava și se încheie cu pelerinajul de la Putna din 2 iulie, când este pomenit Sfântul Ștefan cel Mare.

Flutur spune că așa cum stejarii din Cetatea de Scaun au rădăcinile în cetate, și voievozii Moldovei și-au lăsat amprenta și au rădăcinile și plutește duhul lor prin Cetatea de Scaun.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că la Cetatea de Scaun a Sucevei se implementează acum un al doilea proiect de restaurare și consolidare a șanțurilor cetății de cinci milioane de euro, după ce din 2011 a mai fost realizat un proiect de 14 milioane de euro.

„În al doilea rând, este o rugăciune pentru ceea ce începe de mâine și poate că ne scapă, dar Republica Moldova și Ucraina mâine încep demersurile de aderare la Uniunea Europeană și în Cetatea lui Ștefan cred că trebuie să ne rugăm să ne întâlnim cu frații noștri de dincolo de Prut și cei din nordul Bucovinei pentru Uniunea Europeană. Ăsta cred că este pasul care ne va face și mai împliniți și întregi și mulțumiți sufletește ca acest demers să se întâmple pașnic, fără război și să ne vedem împreună fără pașapoarte, fără alte formalități, nu ca acum când situația este foarte încordată”, a declarat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de