Hramul Mănăstirii Dragomirna: Participare de seamă și ospitalitate bucovineană


Intră acum și în grupul de

Anual, de hramul Mănăstirii Dragomirna, Pogorârea Sfântului Duh sărbătorit în duminica de la 50 de zile după Paști, primarul comunei Mitocu Dragomirnei, Radu Reziuc, invită alături de el mai mulți colegi primari și reprezentanți ai județului Suceava în Parlamentul României. Anul acesta, evenimentul a fost onorat de prezența primarilor din comunele Iaslovăț și Satu Mare, precum și a senatorului PSD Gheorghiță Mîndruță, fiind primul parlamentar sucevean care a participat la acest hram.

„Pentru noi este o cinste și o onoare pentru că, anual, participă mii de credincioși la acest hram și este foarte important să se știe că Mănăstirea Dragomirna este iubită, este îndrăgită, ea fiind o emblemă a mănăstirilor bucovinene”, a declarat primarul Radu Reziuc.

El a subliniat că mulți parlamentari vizitează mănăstirea, dar vin doar în calitate de turiști.

„Anul acesta, domnul senator Mîndruță a venit ca pelerin, a asistat la toată slujba și îi mulțumim frumos și dumnealui și domnilor primari”, a adăugat Reziuc.

Primarul a evidențiat că este pentru al doilea an consecutiv când gospodarii și gospodinele din Mitoc se pregătesc intens pentru a oferi pelerinilor sarmale. În acest an, au fost preparate aproximativ 20.000 de sarmale, suficiente pentru toți cei care au asistat la slujbă.

„Au fost destule pentru toți cei care au asistat la slujbă și au putut să și guste ceva la plecare”, a mai declarat Reziuc, mulțumind și personalului mănăstirii pentru sprijinul oferit.

Senatorul Gheorghiță Mîndruță a spus că a participat cu emoție și bucurie la Sf. Liturghie oficiată de PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

El a arătat că a fost o slujbă minunată care a adunat un număr semnificativ de participanți, mireni care au vrut să fie alături de maicile din mănăstire, o mănăstire păstorită de maica stareță stavrofora Maria Magdalena Gherghina cu înțelepciune, blândețe și smerenie.

„Pe cealaltă parte, comuna Mitocu Dragomirnei este păstorită de câțiva ani de un primar vrednic, un primar implicat în activitățile comunei și care este întotdeauna conectat la activitățile duhovnicești și religioase.

De altfel, cu câteva zile înainte de hram, primarul a reușit să coalizeze câteva zeci de gospodine din comună care cu un efort comun au pregătit peste 20.000 de sărmăluțe care au fost oferite credincioșilor. Astfel de evenimente duhovnicești reușesc să adune oamenii laolaltă, îi mai scot din tumultul vieții cotidiene și păstrează vie legătura cu Dumnezeu”, a declarat senatorul PSD.

Senatorul Gheorghiță Mândruță i-a mulțumit primarului Reziuc pentru oportunitatea de a fi alături de această comunitate extraordinară într-o zi deosebită din punct de vedere spiritual.

Evenimentul de hram al Mănăstirii Dragomirna rămâne astfel un prilej de întâlnire și de comuniune pentru comunitatea locală și invitații săi, subliniind importanța acestei emblematice mănăstiri bucovinene.


Intră acum și în grupul de