Aproape 50.000 de persoane au trecut prin PTF Siret și Vicovu de Sus în minivacanța de Rusalii. 90 la sută au fost cetățeni ucraineni


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, agent șef de poliție, Alina Petraru, a declarat marți că în minivacanța de Rusalii prin Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus au tranzitat aproape 50.000 de persoane.

„Colegii noștri au efectuat controlul documentelor de călătorie pentru 49.000 de persoane care au tranzitat cele două puncte de trecere de la nivelul județului Suceava, atât pe sensul de intrare în România, cât și pe cel de ieșire din țară cu 8.500 de mijloace de transport. Din numărul total de persoane 43.000 au fost cetățeni ucraineni”, a spus sursa citată.

Totodată, prin aceleași puncte de trecere au fost procesate 2.300 de camioane.

Agent șef de poliție Alina Petraru a mai spus că în sezonul estival Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei astfel încât să se preîntâmpine apariția aglomerărilor.

De asemenea, pregătirea din timp a documentelor de călătorie precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieșirea din țară, pot scurta timpul de control, a adăugat sursa citată.


Intră acum și în grupul de