Razie de anvergură în timpul „Zilelor Sucevei” 2024. Au fost aplicate amenzi și reținute permise de conducere


Intră acum și în grupul de

În perioada 23 iunie 2024, ora 18:00 – 24 iunie 2024, ora 02:00, Poliția Municipiului Suceava a desfășurat o amplă acțiune de razie în contextul manifestărilor prilejuite de „Zilele Sucevei” ediția 2024. Efective din cadrul structurilor subordonate, respectiv Biroul Rutier, Biroul Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale, Secția de Poliție Burdujeni și Secțiile de Poliție Rurală Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia, au participat la această operațiune. De asemenea, au fost implicate și efective din cadrul Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică și Serviciului Investigații Criminale.

Acțiunea a avut un caracter preventiv-reactiv, având drept scop asigurarea ordinii și liniștii publice, siguranței cetățeanului, combaterea faptelor de natură judiciară și identificarea și tragerea la răspundere penală a autorilor infracțiunilor. Dispozitivul format a vizat în special zonele unde au fost organizate spectacole, parcurile, cluburile și discotecile, magazinele cu program non-stop, sălile de jocuri de noroc, precum și prevenirea faptelor violente în proximitatea acestora, pentru a genera un sentiment de siguranță în rândul cetățenilor.

Un alt obiectiv important a fost prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier, pentru a asigura siguranța participanților la traficul rutier în întreaga zonă de responsabilitate a subunității.

Rezultatele obținute în urma acțiunii sunt impresionante:

  • Infracțiuni constatate în flagrant: 1
  • Total sancțiuni aplicate: 127, în valoare de 53.150 lei
  • Permise de conducere reținute: 12, dintre care 2 pentru consum de alcool
  • Certificate de înmatriculare retrase: 12
  • Plăcuțe de înmatriculare reținute: 5
  • Persoane legitimate: 411
  • Persoane atenționate/avertizate verbal: 27
  • Bagaje controlate: 17
  • Testări etilotest/drug test: 264

Acțiunea organizată de Poliția Municipiului Suceava a demonstrat o dată în plus angajamentul față de siguranța publică și combaterea criminalității, oferind cetățenilor un mediu sigur pentru a se bucura de festivitățile prilejuite de „Zilele Sucevei” 2024.


Intră acum și în grupul de