VIDEO-FOTO//Intervenție dificilă a pompierilor militari pentru a prelua un pacient în stare gravă dintr-un cătun izolat din comuna Brodina. A fost necesară utilizarea autoutilitarei 8X8


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat, miercuri, că pompierii miliari au intervenit pentru preluarea unui pacient dintr-un cătun izolat al comunei Brodina și care era în stare gravă fiind important să ajungă cât mai repede la o unitate spitalicească.

El a menționat că în jurul amiezii, pompierii militari de la Garda de Intervenție Vicovu de Sus au fost solicitați să intervină la un caz medical în comuna Brodina unde un bărbat de 52 de ani, cunoscut cu afecțiuni cardiace, a leșinat și s-a lovit la cap. Familia a apelat numărul unic de urgență 112, iar echipajul SMURD a plecat de urgență spre locul incidentului.

Gospodăria se află în cătunul izolat Zalomestra, din comuna Brodina. Echipajul de pompieri paramedici a fost nevoit să-și continue deplasarea din zona Valea Brodinei cu un autoturism de teren, din cauza drumului forestier șerpuit, accidentat și cu pante abrupte, pe o distanță de aproximativ 4 kilometri.

Pentru a transporta victima la ambulanță în condiții optime, a fost solicitată autospeciala utilitară de teren 8×8. În așteptarea vehiculului utilitar, paramedicii SMURD l-au monitorizat pe bărbat, care își revenise din leșin, fiind conștient și cooperant, dar cu o stare generală alterată. Acestuia i s-a administrat oxigen și paramedicii au menținut legătura cu medicul din dispeceratul comun ISU-SAJ Suceava.

Pacientul a fost pus pe targă și transportat cu vehiculul utilitar până pe Valea Brodinei, unde un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava a preluat victima și a dus-o la spital pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Intervenția pompierilor militari s-a desfășurat cu profesionalism, având în vedere siguranța victimei și a salvatorilor. Utilizarea echipamentelor adecvate a facilitat desfășurarea rapidă și eficientă a misiunii, asigurând pacientului asistența medicală necesară în timp util, a precizat maior Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de