Undă verde pentru extinderea și modernizarea stației de epurare a comunei Berchișești


Intră acum și în grupul de

Comuna Berchișești este pe cale să devină un exemplu de modernizare și eficiență în domeniul utilităților publice, odată cu semnarea contractului de execuție pentru extinderea și modernizarea stației de epurare. Primarul comunei, Zenovia-Violeta Țăran, a anunțat cu bucurie că proiectul va demara în curând, grație finanțării primite prin Programul Național Anghel Saligny și sprijinului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Proiectul, intitulat „Modernizare stație de epurare și înființare stații de pompare”, are ca scop îmbunătățirea infrastructurii de canalizare a comunei Berchișești, o prioritate centrală în strategia de dezvoltare locală. În prezent, rețeaua de canalizare, realizată în 2009 și funcțională în proporție de 70%, urmează să fie extinsă pentru a acoperi întreaga suprafață a drumurilor locale.

Finalizarea acestui proiect va permite racordarea tuturor gospodăriilor din comună la sistemul de canalizare modernizat, asigurând astfel locuitorilor un nivel de confort comparabil cu cel din mediul urban. Această investiție este, de asemenea, o componentă esențială a eforturilor României de a se conforma legislației europene privind securitatea sanitară și calitatea vieții.

Primarul Zenovia-Violeta Țăran a făcut un apel către cetățeni să sprijine acest proiect important și să raporteze orice probleme legate de desfășurarea lucrărilor. De asemenea, și-a exprimat recunoștința față de finanțatori, colegii din Primărie, consilierii locali și toți cei implicați în realizarea acestui proiect de amploare.


Intră acum și în grupul de