Detaliile accidentului cu cinci morți de la Cumpărătura: Șoferul autocisternei încărcată cu ciment a adormit la volan și a intrat într-un autoturism în care se aflau cinci persoane


Intră acum și în grupul de

Cinci persoane au murit, luni dimineața, într-un accident rutier produs pe DN 2 în zona localității Cumpărătura.

Potrivit datelor din anchetă, luni dimineața la ora 06:30, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.N.2, în afara localității Cumpărătura s-a produs un accident de circulație în care a fost implicat un autoturism și un ansamblu rutier format dintru-un cap tractor și semiremorcă, în urma impactului mai multe persoane fiind încarcerate.

Astfel, potrivit anchetei, luni, la ora 6:28, un ucrainean în vârstă de 40 de ani fără domiciliu stabil în România,  a condus ansamblul rutier format din autoutilitara Scania și remorcă, ambele cu număr de înmatriculare de Suceava dinspre Suceava către localitatea Cumpărătura, transportând material de construcție de tip ciment.

Șoferul autoutilitarei a adormit la volan ocazie cu care a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu un autoturism Land Rover înmatriculat în județul Buzău care tracta o platformă având încărcată un VW Touran cu număr de Suceava condus regulamentar pe sensul de deplasare către Suceava de un bărbat de 36 de ani din comuna buzoiană Tisău.

În autoturismul acestuia se aflau în calitate de pasageri un bărbat de 39 de ani din Volovăț, Constantin Lăzărescu soția lui, Anca Georgeta, de 37 de ani și cei doi copii Ștefan Alexandru și Eduard Gabriel în vârstă de 10 și respectiv 10 ani.

Toate persoanele aflate în autoturism au murit pe loc în urma accidentului, decesul fiind declarat la fața locului de către echipajele medicale de intervenție.

Șoferul ucrainean a suferit leziuni traumatice ușoare fiind preluat de și transportat la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “ Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Conducătorul auto al ansamblului rutier a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.  


Intră acum și în grupul de