Pelerinaj la Putna de Sf. Ștefan cel Mare deschis de Gheorghe Flutur și Ioan Bălan. Starețul Melchisedec Velnic: Precum odinioară creștinii se adunau la mormintele martirilor ați venit să fiți lângă mormântul mărturisitorului dreptei credințe


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de pelerini au parcurs pe jos, marți dimineața, de Sf. Ștefan cel Mare, traseul de la poarta de intrare în comuna Putna și până la mănăstirea unde este înmormântat Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Coloana de pelerini a fost deschisă de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, deputatul PNL Ioan Bălan, primarul comunei Putna, George Coroamă, iar alături s-au aflat numeroși alți primari îmbrăcați în costume naționale, dar și locuitori din zonă.

Pelerinajul încheie ediția de anul acesta a Programului Ștefanian organizat de Consiliul Județean Suceava.

Pelerinii au fost întâmpinați în fața Mănăstirii Putna de starețul Velnic Melchisedec care le-a transmis bun venit la  Sărbătoarea Sf. Ștefan cel Mare la 520 de ani de la trecerea la cele veșnice, dar și la 20 de ani de la Marea Serbare organizată la mănăstire.

Starețul Mănăstirii Putna a amintit că în urmă cu 20 de ani gospodarii Bucovinei au fost alături de Mănăstirea Putna, iar primarii din județul Suceava au fost toți prezenți atunci aici alături de cei 37 de ierarhi, de Prea Fericitul Patriarh Daniel cât și ceilalți părinți și că atunci s-au adunat  153 de slujitori.

„Ne bucurăm că ați venit, ne bucurăm că păstrați și păstrăm împreună ceea ce este sfânt al neamului nostru, tradiția, limba, portul. Portul exprimă ceea ce este înlăuntrul nostru, bucuria întâlnirii. Un port național aceasta este, exprimă bucuria întâlnirii dintre noi și stră-strămoșii noștri, între noi și acei părinți ai Bisericii care s-au așezat la temelia neamului. Precum odinioară creștinii se adunau la mormintele martirilor, așa ați făcut și dumneavoastră, ați venit astăzi să vă adunați, să fiți lângă mormântul mărturisitorului dreptei credințe”, a spus starețul Mănăstirii Putna.


Intră acum și în grupul de