CJSU Suceava adoptă măsuri speciale pentru gestionarea avertizărilor cod portocaliu și cod roșu


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava a adoptat marți după amiaza o hotărâre prin care se stabilesc măsuri esențiale pentru gestionarea eficientă a situațiilor generate de manifestările meteo-hidrologice periculoase, cod portocaliu și roșu de instabilitate atmosferică accentuată.

Hotărârea CJSU Suceava a fost adoptată sub conducerea subprefectului Florin Sinescu, asigurând un răspuns coordonat și prompt la fenomenele meteorologice periculoase din județ.

În urma analizei situației operative, s-a constatat că până la ora 17:00, Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „SNUAU 112″ a înregistrat 35 apeluri de urgență legate de avertizările meteo-hidrologice. Dintre acestea, 22 au fost soluționate de către ISU „Bucovina” Suceava.

Până la ora 16:00, 90 de Posturi de Transformare și 3 linii de medie tensiune au fost afectate, lăsând 4574 de abonați fără energie electrică. Delgaz-Grid a alocat 5 echipe de intervenție pentru remedierea problemelor.

CJSU Suceava a dispus comitetelor locale pentru situații de urgență să monitorizeze bazinele hidrografice, podurile, podețele și alte secțiuni de scurgere a apei pentru menținerea parametrilor optimi de scurgere.

Totodată, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor revedea și implementa cu celeritate măsurile transmise de ISU „Bucovina” Suceava, având în vedere anticiparea de Stația de Meteorologie Suceava a unor precipitații majore între orele 22:00 (02.07) și 02:00 (03.07) ai căror parametri vor depăși valorile menționate prin atenționarea nowcasting cod roșu, emisă de către ANM, la ora 16:10.

Mai mult, instituțiile și operatorii economici responsabili de gestionarea situațiilor de urgență vor asigura capabilitățile necesare pentru intervenții optime, conform competențelor legale, și vor informa CJSU Suceava despre aspectele operative importante.

Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor centraliza datele privind efectele fenomenelor hidro-meteorologice periculoase și vor transmite rapoartele către ISU și Centrul Operativ al Sistemului de Gospodărire a Apelor în termen de maxim 24 de ore de la declanșarea evenimentului.


Intră acum și în grupul de