Atleta dorneancă Claudia Costiuc a reconfirmat baremul pentru Campionatul Mondial U 20 de la Lima


Intră acum și în grupul de

Atleta din Vatra-Dornei, Costiuc Claudia, a avut o prestație remarcabilă în Finala Campionatului Național de Seniori, desfășurată în ultimul weekend al lunii iunie la Cluj-Napoca.

Pregătită de antrenorul Prâsneac Cristian, Costiuc Claudia a participat în proba de 800 de metri, unde a înregistrat un timp excelent de 2 minute, 6 secunde și 78 de sutimi. Acest rezultat i-a adus clasarea pe poziția a patra în competiție.

Mai mult decât atât, performanța atletei a fost suficientă pentru a o califica la Campionatul Mondial U20, care va avea loc în Lima, Peru. Claudia Costiuc, legitimată la CSM Dorna Vatra-Dornei, a reușit să îndeplinească baremul de calificare, confirmându-și astfel locul printre cei mai buni tineri sportivi din lume.

Antrenorul Prâsneac Cristian a declarat: „Lucrez cu sportiva Costiuc Claudia de 7 ani și pot spune că este o sportivă foarte serioasă atât în pregătire, cât și în competiții. Este un model pentru mulți copii din Țara Dornelor. Pentru un club mic ca CSM Dorna, aceasta este o mare performanță. Sperăm ca, în următoarele 9 săptămâni până la startul Campionatului Mondial din Lima, Peru, să avem sprijinul Administrației Locale și al conducerii clubului. Cu ajutorul comunității locale, putem face o figură frumoasă și să ducem numele de Vatra-Dornei pe un loc cât mai sus în clasamentul mondial.”

În final, antrenorul a adus mulțumiri și sponsorilor: „Mulțumim Apa Bucovina pentru sprijinul acordat sportivei noastre și Sălii de Sport Poiana Stampei pentru gratuitatea la stadion și la refacere.”


Intră acum și în grupul de