Evaluare Națională 2024 Suceava: Nicio medie de 10 înainte de contestații. Cea mai mare medie- 9,97 – a fost obținută de un candidat de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava.


Intră acum și în grupul de

Ministerul Educației a publicat, miercuri, pe site-ul evaluare.edu.ro, rezultatele inițiale ale absolvenților clasei a VIII-a obținute în urma susținerii examenului de Evaluare Națională, în sesiunea 2024, înainte de soluționarea contestațiilor.

Comunicarea rezultatelor obținute s-a realizat anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, cu respectarea Regulamentului general privind protecția datelor personale, fiind utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Cea mai mare medie 9,97 a fost obținută de un candidat de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Suceava.

 A doua medie, 9,95 a fost obținută de doi candidați, unul de la Școala Gimnazială Verești, iar altul de la Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” din Gura Humorului.

În județ au fost înregistrate 4.707 medii mai mari de 5.

Un număr de 1468 de candidați au obținut medii sub 5. Cea mai mică medie, 1,5 a fost obținută de un candidat de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca.

Din numărul total de 6514 de candidați un număr de 339 de candidați au absentat la ambele probe sau la una dintre ele.

Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.


Intră acum și în grupul de