Candidat sucevean pentru permisul auto cercetat pentru că a oferit 500 de lei polițistului examinator


Intră acum și în grupul de

Un caz de corupție a fost raportat în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, când un agent de poliție, în timpul exercitării atribuțiilor sale ca examinator auto, a descoperit suma de 500 lei între înscrisurile depuse de un candidat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar șef Ionuț Epureanu, agentul, respectând obligațiile legale, a informat imediat Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava. Sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant a persoanei care a încercat să ofere mita.

Cercetările sunt în desfășurare, iar candidatul pentru obținerea permisului de conducere este suspectat de comiterea infracțiunii de dare de mită.

Direcţia Generală Anticorupţie subliniază importanța integrității și corectitudinii în relația cu funcționarii Ministerului Afacerilor Interne. Funcționarii publici au obligația legală de a raporta orice încercare de influențare a actului legal, expunând astfel persoanele corupte riscului de a comite fapte penale.

Cetățenii sunt încurajați să sesizeze orice aspect legat de corupție folosind Sistemul Call-center anticorupţie – 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie. La nivel județean, sesizările pot fi făcute la Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava prin telefon la 0230.203.341, prin prezență personală la sediul din municipiul Suceava, str. Petru Rareş, nr. 12, sau prin e-mail la [email protected].


Intră acum și în grupul de